logo header grey 
svanen

Rosenseriens märkningar och utmärkelser

 

Miljömärkningen Svanen

Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen gör det enkelt för konsumenter att välja de bästa produkterna ur miljösynpunkt. Svanen är också ett verktyg för företag som vill visa sitt miljöarbete och samtidigt bidra till utvecklingen av en hållbar produktion. Svanen tar hänsyn till alla miljöaspekter, till exempel klimat, kemikalier och återvinning. Svanen ser kontinuerligt över sina krav och höjer ribban för att bli Svanenmärkt.

Läs mer om svanen på www.svanen.se

Rosenserien har i januari 2012 Svanenmärket på över hälften av alla produkterna och målet är att alla produkter ska ha miljömärkningen Svanen. Läs mer om varför Rosenserien valt Svanen här.

 

Rosenseriens ekomärkning

Från 1 juli 2012 skärper Svanen sina krav på hudvårdsprodukter. De kräver bl a bevis för alla ingredienser nedbrytbarhet i naturen. Man kan även få sina hudvårdsprodukter granskade och godkända utifrån ekologiska krav. De bedömer både om innehåll är naturligt och ekologiskt certifierat.

Självklart vill vi visa att Rosenseriens produkter är helt naturliga och de allra flesta av våra råvaror är även ekologiskt certifierade. Märkningen kommer att visa att produkterna är 100% naturliga och i olika intervall hur stor grad som är ekologiskt certifierat. De högsta intervallet är 75 - 100% och visas med >75%. Den nya ekomärkningen kommer successivt på våra förpackningar under 2012 och 2013.

 


Ekologisk, certifierad och rättvisemärkt aloe vera gelé

Basen i de flesta av Rosenseriens produkter består av aloe vera gelé. Aloe vera är känt för sina många goda egenskaper och används både invärtes och utvärtes. Aloe veran är fuktighetsbevarande och har en rad goda effekter vid olika hudproblem. Den är en vanlig ingrediens inom naturlig och ekologisk hudvård. Det finns många olika kvaliteter på aloe vera. Den aloe vera Rosenserien använder är certifierad, ekologiskt odlad och odlingarna har även en rättvisemärkning; "Fair for life.  Social and fairtrade certified by IMO". Det innebär bl a rättvisa priser till odlare och arbetare, socialt ansvarstagande, miljöengemang, att mänskliga rättigheter beaktas och återinvesteringar görs i de lokala samhällena.

Läs mer på www.fairforlife.com.

 


Djurens rätt - testas ej på djur

Rosenserien finns med på Djurens rätts lista med hudvårdsmärken som ej testats på djur. Företagen som finns med på denna lista uppfyller kraven i den internationella standarden för "Ej testat på djur" som tagits fram gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och USA.
Här hittar du listan på de företag som uppfyller kraven i den internationella standarden: www.sminksmart.se

Läs mer om Djurens rätt på www.djurensratt.se


Klimatsmart

Klimatsmart är en hemsida vars syfte är att underlätta för konsumenter att hitta företag som är klimatsmarta. De betygsätter företag, tjänster och varor inom en mängd olika branscher. Rosenserien är med på Klimatsmarts lista över klimatsmarta företag där vi fått 4 av 5 stjärnor.

Läs mer om Klimatsmart på www.klimatsmart.se


Miljövänliga och återvinningsbara förpackningar

Rosenserien värnar om vår miljö och väljer miljövänliga förpackningar utan extra pappkartonger och tillverkade av miljövänlig plast. Även det emballage vi använder när vi transporterar produkter är miljövänligt. "Den gröna punkten" är en symbol för att Rosenserien tar sitt ansvar för återvinningen av förpackningsmaterial genom att vara medlemmar i FTI. Miljömärkningen Svanen ställer även krav på hur förpackningar får vara utformade, både vad gäller material, volym i förhållande till innehållsmängd och de ska vara lätta att återvinna.

Läs mer om Rosenseriens miljöarbete här.

 


Leva Bättre - inspiratör 2010

Rosenserien har blivit vald till en av Årets Leva Bättre inspiratörer av tidningen Leva. Leva Bättre - priset är instiftat "för att premiera de hoppingivande initiativen, de goda exemlen, de hållbara ledarskapet och för alla de som verkar för en mer hållbar livsstil för både människor och miljö". Motiveringen till att Carina Swartz och Rosenserien fått priset är för att Rosenseriens produkter tillverkas utan tillsatt vatten och då blir så dryga att de sparar både transportvolymer och förpackningmaterial.

Se utmärkelsen här.


Årets Guldäpple 2012 till Morotsoljan

TidskriftenHälsa har tillsammans med sina läsare röstat fram Rosenseriens Morotsolja till vinnare av Årets Guldäpple inom kategorin Naturlig Hudvård.

Juryns motiveringen löd: "En skön, len ansiktsolja som glider in i huden, ger fukt, näring och fin lyster. Doftar förföriskt och passar utmärkt som en extra fuktgivare vintertid".

 


Årets Naturkosmetik 2008

Fram till år 2008 delade tidningen Hälsa årligen ut "Årets Guldäpple" till olika produktkategorier inom hälsokostbranchen. T ex Årets kosttillskott och Årets naturkosmetik.

År 2008 mottog Rosenserien priset som "Årets naturkosmetik", utvalda av personal inom hälsofackhandeln. Det var första och enda gången en svensk hudvårdsserie har fått den utmärkelsen.

 

 


Årets Superföretag 2010 och 2011

Tidningen "Veckans Affärer" utser varje år tillsammans med PAR ett antal "Superföretag". Ett superföretag är ett aktiebolag som sticker ut i sin branch och slår sina konkurrenter på alla viktiga punkter, som växer snabbare, har större lönsamhet m m.

Rosenserien mottog stolt priset som en av Årets Superföretag i Sverige 2010 och även 2011!

 

Skriv utE-post